H Wadia στη Sonus Hi-Fi

Η φημισμένη για τα ψηφιακά της προϊόντα αμερικανική εταιρία άλλαξε χέρια στη χώρα μας και αντιπροσωπεύεται πλέον από τη Sonus Hi-Fi. Η Wadia ανήκει από το 2010 στην ιταλική εταιρία Fine Sounds που είναι επίσης ιδιοκτήτρια των ηχείων της Sonus Faber και των ηλεκτρονικών της Audio Research, πρόσφατα δε στα τέλη του 2012 απέκτησε και τη θρυλική McIntosh από τη D&M Holdings (Denon, Marantz).

H Wadia δεν έχει αλλάξει τον πυρήνα της φιλοσοφίας της, ωστόσο η γκάμα της είναι πλέον αποκλειστικά προσανατολισμένη στους μετατροπείς USB με ή χωρίς τελικά στάδια ισχύος. Υπάρχουν δύο powerDAC, το μικρότερο 151 (λέγεται και mini, με ισχύ 50Wrms, USB μέχρι τα 24/96 και upsampling στα 384KHz) και το πρόσφατα παρουσιασμένο Intuition καθώς κι ένα USB DAC με θύρα USB στα 24/192 και upsampling στα 1,4MHz, το 121.

Το Intuition είναι, βέβαια, ο πόλος έλξης της γκάμας. Διαθέτει όμορφο οβάλ σχήμα, USB που δέχεται αρχεία μέχρι τα 32bit/384KHz καθώς και αρχεία DSD και στηρίζεται σε μετατροπέα Sabre ESS9018. Πέραν των ψηφιακών εισόδων υπάρχουν και δύο αναλογικές που ψηφιοποιούνται και οδηγούνται σε κύκλωμα upsampling στα 1,536MHz βάσει του αλγόριθμου της Wadia Delta-SigΜaster, ενώ ακολουθεί ψηφιακό ρυθμιστικό στάθμης και ενισχυτής τάξης Δ (προέρχεται από την Ιταλία) που αποδίδει 190W/8Ω και 350W/4Ω.